Direktlänk till inlägg 8 maj 2010

Bästa arbetsplatsen!

Av Helene - 8 maj 2010 13:50

Oj vad dagarna ramlar på. Bloggen hinns inte med och lite trötter är jag allt av allt nytt men lycklig, glad och nöjd. I mitt tidigare inlägg skrev jag om lilla M, en liten vovve som får följa med min arbetskamrat till jobbet ett par dagar i veckan. Åh, vad jag tycker om de dagarna. Mysfaktorn på kontoret höjs minst tio snäpp.


Lilla M är en Dansk/Svensk Gårdshund och jag har ingen större erfarenhet av rasen men hon är verkligen supergo, pigg och social. Häromdagen hade jag en sådan där tråkuppgift, dvs kuvertera ett stort gäng fakturor. Tog med mig fakturor och kuvert och satte mig i vår fikahörna. Lilla M gjorde mig direkt sällskap och satte sig i soffan brevid den stol som jag satt på. Vi hade en riktigt trevlig stund tillsammans. Jag kuverterade och pratade med lilla M och hon studerade mig och mitt kuverterande med huvudet på sned *sööööt*.


Lilla M får ibland tokryck och rasar nerför korridoren i hög fart (trots att hon är 9 år gammal så spritter det i henne allt som oftast). I torsdags kallade hennes matte på henne från sitt kontorsrum. Lilla M kom rusande i full galopp, gjorde en tvär gir för att slänga sig in i mattes rum men halkade på det hala plastgolvet och for med huvudet rakt in i dörrkarmen *tjong*. "- Ååååhhh och Iiiihhh" ropade alla. Lilla M ruskade på huvudet och skrittade värdigt och med högt huvud in till matte med en min som sa " - Det där såg ni inte och vi talar aldrig mer om det".


Lööööve her!


Annars ramlar livet på som vanligt. Sambon befinner sig på utbildning hela helgen. Utbildningar och kurser är kul! Att förkovra sig är bra! Men en lördag-söndag!? Fy!


Äldsta sonen har precis avslutat två veckors praktik, ni vet PRAO som det kallas när man går i 8:an. Däremellan har han också fått göra tre omprov i skolan, en chans att förbättra sina betyg (omprov fanns inte på min tid, ett taskigt resultat på ett prov gav taskiga betyg). Man kan lugnt konstatera att sonen ärvt mina och min fars, dvs morfars, gener. En stjärna i svenska, historia, engelska och bild men fixar inte tyskan, religion och matematik. Sen spelar det ingen roll att hans far har en universitetsexamen i just matematik och att hans farfar, dvs sambons pappa, var professor i matematik. Mina gener tyvärr!


Yngsta sonen kom hem med ett gäng akvariefiskar i veckan. I hans skola har de haft som tema på naturkunskapen att föda upp små guppies. Alla som ville fick ta med sig fiskar hem (av de som överlevde). Sonen kom stolt hem med 6 stycken. 


- Vilka är honor och vilka är hanar, frågade jag.


- Eeeeh, svarade sonen.


- Betyder det här att vi snart har 30 fiskar, frågade jag.


- Eeeeh, kaaaanske, svarade sonen.


Sen åkte sonen med pappa och köpte ett akvarium. Nästa gång skolan sätter igång sådana här projekt så vore jag tacksam om de kollar med oss föräldrar först huruvida det är okej för oss föräldrar att i slutändan få ta ansvar för resultatet.


PS! Äter Gyppy-pappan upp sina ungar om man håller honom i samma akvarium som Guppy-mamman då hon föder? Det skulle lösa en del av denna uppkomna situation...!

  




 
 
Ingen bild

Anders

8 maj 2010 18:29

Vad kul att det är tillåtet med hund på ditt jobb. Men jag antar att det förutsätter att ingen är allergisk eller rent av hundrädd.

PS! Lisen hälsar!

 
Ingen bild

Helene

8 maj 2010 18:39

Hallå A!

Precis! Lilla M var känd för mig när jag började men jag har förstått att om det hade varit så att jag vore allergisk eller hundrädd så hade matte fått se sig om efter någon annan lösning. Det är trots altt så att lilla M's närvaro på kontoret fungerar så länge alla medarbetare tycker att det är okej.

Hälsa tebax till Lisen! :)

 
Ingen bild

Nettan

8 maj 2010 20:23

Fy vad du är hemsk ibland Helene ;) "Äter Gyppy-pappan upp sina ungar...."

 
lisbeth

lisbeth

12 maj 2010 23:36

Det är väldigt stor skillnad på könen - guppy-honor är stora och oansenliga och tjocka om magarna, hanarna är små och eleganta med långa skimrande fenor i rengbågens alla färger.

Guppy är mycket trevliga, anspråkslösa och lättskötta, föder levande ungar, hur kul som helst - föräldrarna äter inte upp glina.

http://ulvus.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helene - 18 juni 2010 20:04

Hinner inte med bloggen just nu. Vacklar ur sängen i ottan, fixar mig inför arbetsdagen, sticker hemifrån vid 06.45 *piiip*. Äntrar kontoret, arbetar hårt och intensivt men med ett leende på läpparna. Vacklar hem vid 5-snåret, äter, roar mig med dive...

Av Helene - 6 juni 2010 13:53


Sköna söndag! Sambon är åter igen på kurs. Jag och yngsta sonen tog en promenad till affären. Jag lyssnade på musik via mobilen och tog några danssteg på vägen. Sonen låtsades som om han inte kände mig.    Skön och härlig har helgen verkligen va...

Av Helene - 28 maj 2010 18:44


Jag är fullständigt galen i brittisk och Irländsk film och tänkte tipsa om 5 filmer  som jag tycker att man ska se. Först ut och på plats 5 är filmen "Withnail & I" från 1987 med Richard E Grant och Paul McGann i huvudrollerna som de två arbetsl...

Av Helene - 15 maj 2010 14:58

Vilken vecka! Har drabbats av en inflammation i en ankel/vrist och har därför varit tvungen att plocka fram mina gamla kryck-käppar för att klara av att ta mig fram. Smärtan är olidlig och jag kan - trots käpparna - bara gå med små, små myrsteg. Det ...

Av Helene - 1 maj 2010 10:30


Lugn! Jag lever och mår alldeles förträffligt. Man skulle kunna tro - att jag likt nedan illustrerade kvinna - har blivit bortrövad och uppäten av en gigantisk krabba men jag sitter i all säkerhet i hemmets lungna vrå. Började arbeta i måndags och fö...

Ovido - Quiz & Flashcards